Eurovision 2023

15. mai 2023

Lørdag 13.mai var Lager11 fylt av paljetter, fjær, flagg og mennesker fra hele Europa! Nærmere 400 festkledde mennesker var samlet for å overvære den internasjonale finalen i Eurovision 2023. Sendingen hadde over 180 millioner seere rundt om i verden, og vi er glade for at vi kunne legge til rette for at 400 av disse kunne møtes hos oss på Sluppen.

Den store kvelden startet med "Queer encounters" i BlackBox. Konserten med "Kor Hen" fra Trondheim og "Sapfonia" fra Bergen hadde nærmere 100 publikum, og disse ble invitert til å se finalen i Eurovision inne i vår BlackBox sammen med korene etter konserten. De 300 gjestene som hadde funnet seg til rette i mathallen før visningen av finalen fikk også en smakebit fra korene. Rett før 21:00 kom de ut og sang "La det swinge" fra 1985 foran en fullsatt mathall. For en opplevelse!

DJ Gustav børstet støv av gamle Eurovision-klassikere, og spilte i mathallen denne ettermiddagen, før selve sendingen startet. Gjestene ankom korrekt antrukket med paljetter og finstas til lyden av kjente og kjære melodier. Lager11 sine matboder laget mat til den store gullmedalje, og bordene ble fylt med drikke og street food fra hele verden.

Vi sendte finalen direkte fra Liverpool, og hadde tatt i bruk alle våre visningsflater og høyttalere. Det var flagg, det var dans, det var smil, det var latter, det var rett og slett en helt perfekt kveld sammen med Europa på Lager11!

Takk til alle som delte denne kvelden sammen med oss, og velkommen tilbake i 2024!
Dette har jo blitt en tradisjon for oss nå :)

Tekst: Martin Ansnes
Bilder: Scott Cody / Karin Evensen Aas