Sluppenfest: Kunstlabyrint
Events9
21. august

Kunstlabyrinten er en spennende reise på Sluppen og i kunsten. Utstillingen er åpen hele helga fra fredag til søndag.

Fem ulike kunstnere stiller ut på forskjellige steder. Når man kommer til Sluppen får man utdelt et kart på Lager11, som er startpunktet for turen. I tillegg til destinasjonene med utstillinger dukker det opp opplevelser underveis på turen.

De fem kunstnerene er Gunnhild Uddu Ystad, Anne-Line Bakken, Camilla Kvalvik Nilssen Nicola Lolli og Katarzyna Anna Chrzanowska.

Camilla Kvalvik Nilssens bildeutstilling er kalt "Twisted Nature". De ulike motivene kjennetegnes av et abstrakt uttrykk som kan tolkes som noe som ikke helt hører hjemme i vår virkelige, sansbare verden. Bildene framstår som illusjoner av et drømmende ødeland, med evige perspektiver som man kan bevege seg inn og ut av.

"Sluppen 2020" er en bildeutstilling av Anne-Line Bakken. Den utforsker området Sluppen og dens historie gjennom arkitektur- og landskapsfotografier. Bildeserien gir et øyeblikksbilde av et området som er i utvikling og endring, og søker å åpne opp for nye estetiske perspektiver i et område preget av industri og gjennomgangstrafikk.

Gunnhild Uddu Ystad eksperimenterer med ulike tilnærminger til tegning, ulik materialbruk og teknikker på papir til videre å utforske ulike sammensatte elementer i rom. Installasjon og scenografi smelter sammen, og landskapet er ofte er et gjentagende tema. Tegningen vokser og gror ut i rommet der linjer og strek form og flate utspiller seg i ulike tredimensjonale materialer.

Nicola Lollis bildeutstilling «Close-Ups» er et resultat av eksperimentering med svært smal dybdeskarphet på motiver fra botanikken. Geometriske mønstre, subtile variasjoner i farger, transparenter og lysspredning er gjengitt ved å bruke forskjellige linser, ulike lysforhold og metoder for bildestabling. De endelige bildene er resultatet av en omfattende etterbehandling og tonekartlegging for å fremheve hovedegenskapene til hvert motiv.

Katarzyna Anna Chrzanowskas prosjektet er knyttet til miljø og økologi med relasjon til det menneskelige. Keramiske skulpturer symboliserer forgjengelighet og transformasjon som går gjennom hele livssyklusen, fra fødsel til død, og å bli født på nytt i en ny form. Kunsten hennes presentere en balanse mellom fylde og tomhet, isolasjon og frihet i samfunnet.

Tidspunkt:

Fredag 21. august kl 16.00-18.00

Lørdag 22. august kl 12.00-15.00

Søndag 23. august kl 12.00-15.00

Arrangementet er gratis, og passer både store og små.

Bordbestilling