Ikke gråt over spilt blod (Trondheim Fringe)
FACEBOOK OG INSTA UTEN TEKST 1
09. oktober

Denne forestillingen er en del av TRONDHEIM FRINGE FESTIVAL 2021 som foregår 4. til 10. oktober. Du kan oppleve teater, konserter, standup, barneforestillinger, impro og mye mer på scener over hele byen!

"Ikke gråt over spilt blod" tar for seg en dystopisk fremtid hvor mennesket oppdager noe urovekkende; blodet er i endring. Pasienter som får blodoverføring, begynner å få kuldeskjelvinger og utslett. Legene tar tester av de ulike blodtypene; A, 0, B og AB. Blodtype 0 er ikke lenger mulig å overføre. Sammen med dette oppdager de at flere av blodtypene ikke opptrer som før. De begynner å mutere, og hver dag blir nye blodtyper bekreftet. Er vi på vei inn i en livstruende krise? Hvordan kan vi stoppe den? Og hva vil skje med det spilte blodet?

"Ikke gråt over spilt blod" er skrevet av Ole Henrik Risøy Solheim og musikken er komponert av Margrét Erlendsdóttir. Materialet har så blitt bearbeidet av medlemmene i det nyetablerte kompaniet "Bøllefrø".

Forestillingen hadde urpremiere på Oslo Fringe Festival august 2021 i Oslo. Forestillingen er inspirert av den nye lovendringen som skjedde i Storbritannia 14. juni 2021 som omhandler homofiles rettigheter til å gi blod, og vil derfor ta for seg et dagsaktuelt tema. I tillegg til å ta for seg denne problematikken vil forestillingen også åpne for tanker rundt homofobi, religion, ungdom som er formet av samfunnets systemer og ofrene av samfunnets valg.

Bøllefrø er et teaterkompani som ble etablert sommeren 2021 av fem nyutdannede musikalartister fra Høyskolen Kristiania, institutt Musikkteaterhøyskolen. De ønsker å utforske scenekunstens muligheter, og utfordre musikkteaterets rammer; ett bøllefrø av gangen.

På scenen:
Yaana Borg
Margrét Erlendsdóttir
Runa Jyoti Fjeld
Ole Henrik Risøy Solheim
Halvard Fossheim

Velkommen til blackboxen på Lager11! Dørene åpner kl. 18.30. Forestillingsstart kl. 19.00

Billetter: Lørdag 9. oktober

Forestillingen spilles også fredag 8. oktober kl. 19.00 på Trykkeriet Scene.

VIKTIG INFORMASJON VEDRØRENDE SMITTEVERN:
- Begrenset kapasitet
- Sittende publikum
- 1-meters avstand
- Registrering av navn og telefonnummer i tilfelle smittesporing
- Barbestilling via app, servering ved bord

Bordbestilling